Állati Érdekességek

A lány tücsök képes több mint hat kilométerről meghallani a fiú tücsök ciripelését

 
Nyitóoldal, hírek arrow BioVet eszenciák arrow Mire jó a Bach-virágterápia?
Mire jó a Bach-virágterápia?

 Egyszerű használat, hatékony segítség!
Bach-virágterápia elsõ pillantásra Hahnemann klasszikus homeopátiájával rokon jellegû, azonban csak az aktuális lelki állapotot veszi figyelembe. Így a hétköznapi használat számára sokkal egyszerûbb, és elõképzettség nélkül is alkalmazható gyógymód.

Holisztikus szemlélet

Mielõtt Edward Bach a terápiáját kidolgozta volna, sikeres bakteriológus és homeopata volt. Szellemi rokonságot érzett Hippokratésszal, Paracelsusszal és Samuel Hahnemann-nal. Osztotta nézeteiket: nincs betegség, csak beteg emberek vannak.
Fõ szempontja az egyszerűség. Mindenki által használható terápiát akart létrehozni. Vallotta, hogy az egyszerûség az egységgel, a beteljesüléssel és a harmóniával kapcsolatos. A Bach virágterápia ismertetésével kapcsolatban fontos megemlítenem, hogy az emberi gyógyászatban egyre nagyobb hangsúlyt kap ez a módszer, ami a lélekbõl, lelki szintekrõl kiinduló betegség gyógyításánál használnak sikeresen. (ezek az úgynevezett pszichoszomatikus betegségek).

Használatról

Az állatok kapcsán is beszélhetünk lelki bajokról, azonban természetesen nem azonosítva az emberi és állati lelket. Bárhol is élünk, bármilyen kapcsolatban is vagyunk az állatokkal; az ember állat viszony meghatározó része életünknek. Az állatoknak is vannak érzelmei, rájuk is hatással van a stressz bármilyen formája. Reagálnak a környezet változására, gazdáik érzelmi állapotára stb.


Állatoknál történő használat

Megfigyelhetõ náluk a túlérzékenység, lehangolt állapot, magányosság v. elválasztottság érzése több más érzelemmel együtt. Ha a szeretõ gondoskodás nem elég és a fizikai betegséget fõleg az érzelmi állapot diszharmóniája okozza, akkor a Bach esszenciák segítséget nyújthatnak. Az esszenciák hatékonyan, gyengéden, minden mellékhatástól mentesen segítenek olyan konkrét problémáknál, mint a félelem, szeparációs stressz, hiperaktivitás, betegségbõl való felépülés, krónikus betegségek, túlzott mértékû tisztálkodási kényszer, féltékenység, agresszió, utazás, szállítás során fellépõ szorongás, tanulási nehézségek és még sok minden egyéb.

A Bach virágterápia módszere állatoknál is nagyon jó eredménnyel használható, azonban az alkalmazásához egy kicsit más szemléletmód szükséges. Más maga az az út, ahogy eljuthatunk a megfelelõ virágok kiválasztásához. Itt csak közvetett kérdezés van; a gazda vagy tudja, vagy sejti kedvence viselkedésének mozgatóit, vagy nem. Azonban aki elmélyül az egyes szerek lényegében és ismeri az állatok reakcióit, viselkedését nincs nehéz dolga. Ennek elsajátítására ösztönöznék mindenkit, hiszen kedvencünk iránt érzett felelõség és szeretet tehet minket hatékony segítõvé.

A Bach-virágterápia három fõ alkalmazási területen használható:

- (1) a lelki harmónia fenntartása és/vagy helyreállítása.

- (2) stresszhelyzetek akut kezelése: válságszituációk;

- (3) akut és krónikus testi és lelki betegségek nagyszerű kiegészítõ kezelése: különösen az ún. multifaktoriális, vagyis több tényezõre visszavezethetõ betegségek (rákos betegségek stb.), és a "pszichoszomatikus" panaszok kezelése pl.: allergiás betegségek esetén javallott.

 
< Előző   Következő >