Állati Érdekességek

A világ legedzettebb, azaz legszívósabb állata a szúnyog. Észak-Kanada és Szibéria területén, sőt az Északi Sarkon is képes megélni, csakúgy mint az egyenlítői őserdőkben

 
Nyitóoldal, hírek
Fogápolás kutyáknál

A fogak állapotamegmutatja az állat korát és egészségi állapotát

kutya fogápolás
A kutya egészségét tükrözi fogainak állapota is. Hiszen éppen úgy, mint az embernél, az állatoknál is, a fogak összeköttetésben vannak meghatározott szervekkel. A szervek állapota kihat a fogakra és viszont, tehát a fog állapota is kihat a szervekre.

Fogkövek
Az általánosan alkalmazott szájápolás nagyon fontos, amely történhet (hetente l—2 alkalommal calendula -, vagy echinacea oldattal átöblítve a szájüreget), csont rágásával, valamint hetenként egyszer szódabikarbonát porral végzett fogmosás révén(fogkefe segítségével). Ezek az eljárások a fogkövek oldását elősegíthetik, kialakulásukat lassíthatják.

A fogköveknek, a fog oldalán lerakódó nyálból kiválasztódott mészsókat nevezzük.

A fogkőképződést alkati gyengeség, étrendi hibák, és az idős kor nagymértékben elősegíti.
Rossz hatással van a nyálkahártyára, ha több fogat is érintő kőképződés, amelyek a szájban gyulladásos, fekélyképződéssel járó folyamatokat indíthatnak be.
A gyakran nagy számban előforduló rossz fogakat és fogköveket el kell távolítani, ugyanis, ha a fogkő behatol a fogmederbe, akkor ott előidézi a fogíny, fogzománc, gyökérhártya területeinek gyulladását és a fog kihullását.

Akadályozd meg a fogkő képződését!!

A legjobb lenne a fogkő képződését teljesen megakadályozni, vagy legalább a kialakulást lassítani. Erre van lehetőség:
Homeopátiás alkati szer néhány adagjának adásával.
Ha nem határozható meg az alkat, akkor a Tuberculinum D30 adásával, havonta ismételve legalább 4-5 hónap múlva, várható eredmény.

A Schüssler sók közül a Kalium-phosphoricum és Natrium-chloratum adható eredménnyel.
 
< Előző   Következő >