Állati Érdekességek

Egy hangya akár két hetet is kibír a víz alatt.

 
Nyitóoldal, hírek arrow Viselkedés arrow Bach virágterápia állatoknál
Bach virágterápia állatoknál

Bach-virágterápia állatok számára

 bach virágterápia

  

Bach virágterápia állatoknál


 Bach-virágterápia állatok számára

A Bach virágterápia széles körben elismert és használt módszer, melynek hatékonysága nemcsak az embereknél, de az állatoknál is bizonyított, természetessége és egyedisége megkérdőjelezhetetlen.

Az állatok – az emberekhez hasonlóan- érzelmekkel is rendelkeznek, amelyek figyelembe vétele elősegíti gyógyításukat, gyógyulásukat.

A hosszan tartó negatív érzelmek, rövidebb-hosszabb idő elteltével viselkedési zavarokhoz, esetleg testi, klinikai tünetekben is megnyilvánuló betegségekhez vezethetnek.

Fontos, hogy a betegség egyes tüneteinek kezelése helyett a beteg állat kezelésére helyezzük a hangsúlyt, azaz a tünetek megfigyelése mellett az állat viselkedését, reakciót, megnyilvánulási formáit is figyelembe vegyük.

Az állat nem egy jól-rosszul működő gépezet, hanem egy érző lény, melynek érzelmi élete „lelke”nagymértékben kihat az egészségére is. Ha így tekintünk állatunkra, akkor nagy segítséget jelenthet számunkra a Bach virágterápia, amely az érzelmek befolyásolásán keresztül harmonizálja az egész lényt, így a viselkedészavarok és a betegségek jó irányba befolyásolhatóak, vagy akár még csírájában elfojthatóak, megelőzhetőek.   

A tapasztalat azt mutatja, hogy az állatok jól reagálnak a Bach-virágterápiás eszenciákra. Gyakran a gazdákat is meglepi a szerek gyors hatása, így a pánikban lévő, sokkos állat hirtelen, vagy rövid időn belül megnyugszik, az agresszív egyedek békét találnak, gyorsan lecsillapodnak.

  

 

 
< Előző   Következő >