Állati Érdekességek

A világ legedzettebb, azaz legszívósabb állata a szúnyog. Észak-Kanada és Szibéria területén, sőt az Északi Sarkon is képes megélni, csakúgy mint az egyenlítői őserdőkben

 
Nyitóoldal, hírek arrow minden arrow sdbdsab arrow Stresszes állatok
Stresszes állatok
Velünk stresszelnek!
Az állatokat is stresszelnek velünk és néha miattunk.. És a stressz az ő esetükben is nagymértékben hozzájárulhat a fizikai betegségek kialakulásához. 
 bach virágterápia

Az állatok is ugyanúgy szenvednek a stressztől, mint az emberek

Világunkban a stressz egy hétköznapi jelenség, ami mindenki életében jele van, a kapkodás, a szorongás, a sietség, a félelem, sajnos mindenki számára ismert, hétköznapi  dolgok. A stressz, amellyel élünk kihat környezetünkre, családunkra, barátainkra és természetesen kedvenceinkre is. Persze tőlünk függetlenül is lehetnek stresszfaktorok egy kutya vagy egy macska életében, példáúl egy másik domináns egyed felbukkanás vagy valami jelentősebb változás. Például lakhely macskáknál, kutyáknál meg mondjuk a gazda időbeosztása...

Ahogy az embereknél, az állatoknál is a stressz elöbb utóbb fizikai megbetegedéshez vezet. Ezért érdemes ezt megelözni és az első tüneteket már kezelni  Erre nyújthat segítséget a Bio-Vet Relax eszencia.

Honnét tudom, hogy stresszes a macskám? 

Hogy elbújik, fél, amikor közeledünk felé elszalad, hirtelen mozdulatoktól és kissebb zajoktól is megijed..

Ennek milyen következményei lehetnek?

 Britt állatorvosok kutatásai szerint az állandó stressznek kitett macskák gyakrabban szenvednek húgyúti fertőzésekben, többek közt hólyaghurutban, mint azon szerencsésebb fajtársaik, akiknek nyugodt körülmények telnek napjaik.
Az Edinburghi Egyetem kutatói hólyaghurutban szenvedő macskákat és a kontroll-csoport egészséges egyedeit vizsgálva arra a következtetésre jutottak, hogy a beteg állatok gyakrabban vannak kitéve stressznek.
A legkomolyabb stresszt a fajtársaival verekedő kandúrok szenvedik el. Idegileg majdnem ilyen megterhelő a macskák számára a költözködés, valamint az, ha a család új taggal bővül, legyen szó emberről, vagy egy másik cicáról vagy kutyáról.
A macskák hólyaghurutja nehezen gyógyítható és gyakran kiújuló betegség, így igen sok fejfájást okoz az állatorvosoknak, és legfőképpen a gazdáknak,  akiknek szintén komoly stresszt jelent házi kedvenceik szenvedése. És akik általában maguk is stresszesen élnek. Az életmódváltoztatás, a gazda stresszmentesebb élete segítheti kedvence problémáját is. Illetve a Bio-Vet Relax

 

Honnét tudom, hogy stresszes a kutyám? 

..
Általában viselkedéséről, hiperaktív, agresszív, rongál, füvet és vagy ürüléket eszik, sír, sokat ugat, ugrál... Kutyák is átvehetik a gazdi feszültségeit, de sok egyéb ok is okozhat nekik stresszt, például egy gyakori ok, hogy magukat gondolják alfa-egyednek, aki felelős a falkáért, egy kutya-gazda kapcsolatban a falka a gazdi de nem tudnak rá vigyázni, hiszen a nap egy bizonyos részében nincs jelen.. Nagy mozgásigényű kutyáknál a mozgáshiány, a napirendben történt változások (séták időpontja), a gazda személye körüli bizonytalanság..stb..
 
< Előző