Állati Érdekességek

A víziló több, mint 25 percig képes folyamatosan víz alatt maradni.

 
Nyitóoldal, hírek
Féltékenység

új családtag

Új jövevény a családban, féltékenység
Sokan nem tudják, mihez kezdjenek kutyájukkal, amikor (rendszerint első) gyermeküket várják. Attól tartanak, hogy  a kutya féltékeny lesz, és esetleg veszélyezteti az újszülöttet.

A kutyák képesek bámulatosan sok érzelmet kimutatni!
Jóllehet senki nem adhat kézzelfogható, tudományos bizonyítékot az állatok érzelmeinek igazolására, mégis számtalan (99,9%) gazda meg van győződve kedvence gazdag érzelmi életéről. A gazda érzelmeinek felismerése, utánzása mindenképpen előnnyel jár a kutyára nézve. Így lehet ez valahogy a féltékenységgel is. Az állat ellesi az adott viselkedési formát és adott pillanatban alkalmazza is.
Az új családtag érkeztével a kutya helyzete gyengül, érzi a vesztét, trónfosztás közeleg. Mindent bevet, hogy a figyelem középpontjában maradjon.
(Ki nem kaphat még elég figyelmet a gyermek érkezésekor?)

Kapcsolódó virágeszenciák:

Hangafű: Nem bírja az egyedüllétet, szüksége van társaságra. Rendkívül igényli, hogy foglalkozzanak vele. Sokat „beszél”, állandó hangadással hívja fel magára a figyelmet, elviselhetetlen, idegesítő: mindig a figyelem középpontjában akar lenni.

Katángkóró: Viszonzásvárás jellemzi: ideges lesz, ha nem kapja meg a figyelmet, ha nem foglalkoznak vele eleget. Érzelmi függőséget alakít ki; figyelmet, ételt követel. Verseng a gazda figyelméért legyen szó más állatról, gyermekről, stb. Ilyenkor annyira sajnáltatja magát, hogy beteggé is válhat, ha nem kapja meg az elég figyelmet.

Magyal:  Irigység, féltékenység, agresszió, harag és erőszakosság jellemezheti. Azoknak az állatoknak, akik ha nem az van amit akarnak agresszívan, erőszakosan, támadólag, dühösen reagálnak.  Féltékenység: a riválisok elleni támadás (új jövevény: gyermek születése, új állat stb…) 

 

 
< Előző